Litt av ei uke!

I forrige innlegg skrev jeg om mine turer opp til nærmeste fjell Våttakammen, som ikke er særlig høyt med sine 286 m.o.h. Ikke er det langt fra huset heller, kun 3 km fra døra til toppen, så i filmsnutten nederst har jeg flettet dette inn disse 5 kjappe turene i servering og musikkinnslag fra stua, fredag og lørdag kveld. 

På bildet over ser du maten jeg alltid serverer mine gjester som åpningsrett: «Havet». Da får jeg presentert meg selv samtidig, siden 2 av laksestykkene er fra Frøya (Garnviks Røkeri), ørreten er fra Hitra (Dolmøy Seafood) og tang som jeg har sanket selv på Fjellværøya! Smørformen har jeg kjøpt på Husfliden, og den fyller jeg med Rørossmør. Selv om smøret neppe kan sies å være fra havet er det havsalt i det, og Rørossmør smaker så fortreffelig til mine retter at det trumfer det meste.

 

Ved stuekonsert er det som regel et bugnende tapasbord, men i «disse tider» har jeg servert 3 av rettene i stua, og dekker bordet til hovedretten Bacalao, som slett ikke er bare én rett: 2-3 sorter bacalao + stekte chorizopølser + patatas bravas (ildfulle poteter), nybakte olivenbrød, solsikkebrød, aioli, oliven, tomater, tangsnacks, modnede oster fra Spania, brie fra Frankrike, Kraftkar fra Tingvoll, med syltetøy og tilbehør fra Frosta, Inderøya og Gangstad.

Desserten er en kongelig dessert som jeg fikk servert da jeg besøkte Kongen og Dronningen ombord på Kongeskipet i 2013. Den serveres med en skikkelig kongehistorie (som ikke alle tror er sann, men det er den faktisk)!  

Filmen taler for seg, så da ønsker jeg bare å si:

GOD PINSEHELG!

 

 

Follow by Email
Facebook
Youtube
Instagram